Головна » 2015 » Січень » 26 » Як використовувати технології дистанційного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах?
11:50
Як використовувати технології дистанційного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах?

Міністерство освіти і науки України звернулося до органів управління освітою обласних та Київської міської державних адміністрацій, керівників загальноосвітніх навчальних закладів з листом «Щодо використання технологій дистанційного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах» від 22.01.2015 № 1/9-26.

МОН України доручило місцевим органам управління освітою та керівникам загальноосвітніх навчальних закладів активізувати використання технологій дистанційного навчання для забезпечення навчання дітей, що проживають на тимчасово окупованій території в Автономній Республіці Крим, місті Севастополі та у місцях проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях. Гуманний крок, але потрібно врахувати й стан забезпечення електроенергією та доступом до Інтернету на цих територіях.

Водночас виникає питання щодо останнього речення листа: «Привертаємо увагу, що використання відповідних технологій не потребує погодження з Міністерством, а також застосування інших особливостей дистанційного навчання, як окремої форми навчання, визначених Положенням». Питань не виникало б, якби це речення було сформульовано приблизно так: «Привертаємо увагу, що використання відповідних технологій у цьому випадку не потребує погодження з Міністерством...», адже запровадження дистанційної форми навчання у ЗНЗ, ПТНЗ, ВНЗ, ЗПО можливе за погодженням з МОН України відповідно до п. 2.2 Положення про дистанційне навчання, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 25 квітня 2013 року № 466, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 30 квітня 2013 року за № 703/23235.

Переглядів: 481 | Додав: Peter | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]