Головна » 2014 » Квітень » 5 » Криза і зарплати освітян
09:09
Криза і зарплати освітян

Антикризові заходи не вплинуть на зарплати працівників освіти

25 березня уряд ухвалив рішення про збереження виплати надбавок для педагогічних працівників. Також на засіданні прийнято рішення про збереження в 2014 році обсягу педагогічного навантаження 18 годин на тиждень.

У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що коригування видатків Державного бюджету України не позначиться на соціальних виплатах працівникам освітньої галузі та студентам.

"Зважаючи на складну економічну ситуацію в країні Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" Міністерству освіти і науки України зменшено видатки на поточний рік на 792,6 млн. гривень, проте таке коригування не позначиться на розмірах заробітної плати, стипендіях та інших соціальних виплатах працівникам галузі та студентам", - наголосили у міністерстві.

Незмінними будуть виплати надбавок за вислугу років, допомоги на оздоровлення при наданні щорічної основної відпустки, винагороди за сумлінну працю, розмір педагогічного навантаження на ставку, педагогічне навантаження вчителів загальноосвітніх навчальних закладів, керівників гуртків, секцій, студій, клубів, творчих об'єднань позашкільних навчальних закладів, а також педагогічних працівників початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання).

Здійснюватиметься виплата надбавки, яка встановлена педагогічним працівникам з метою підвищення престижності праці.

 

Переглядів: 531 | Додав: Peter | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]