Головна » 2014 » Квітень » 29 » Небезпека використання Internet Explorer
18:26
Небезпека використання Internet Explorer

Американський Департамент внутрішньої безпеки радить громадянам використовувати альтернативи Microsoft для веб-браузера Internet Explorer до тих пір, поки компанія усуває вразливість Internet Explorer для хакерських атак.

Microsoft попередила клієнтів у минулі вихідні, що уразливість у своєму браузері Internet Explorer може дозволити хакерам отримати доступ до їх комп'ютерів.

Недолік стосується Internet Explorer версій 6 і 11, на частку яких припадає більше половини світового ринку настільного браузера.

"Зловмисник, успішно скориставшись цією уразливістю, може отримати повний контроль над вразливою системою. Зловмисник зможе встановлювати програми, переглядати, редагувати і знищувати дані або створювати нові облікові записи з необмеженими повноваженнями", - сказано в рекомендації щодо безпеки.

Microsoft заявила, що вживає всіх необхідних заходів для захисту своїх клієнтів, які можуть включати видачу безпеки патчем, або через щомісячне чи разове оновлення системи безпеки.

Тим не менше, люди, які до цих пір використовують Windows XP, не матимуть користі від оновлень системи безпеки, бо Microsoft припинила підтримку 13-річної операційної системи на початку цього місяця.

Кібер-безпека фірми Symantec заявила, що були проведені випробування, які підтвердили уразливість Internet Explorer на Windows XP.

Використовуючи непідтримувану платформу, організації роблять досить реальний ризик з точки зору безпеки, і потрібно або припинити користування Windows XP, або строго контролювати права користувачів і додатків.

Користувачам пізніших версій Microsoft Windows Symantec рекомендує тимчасово перейти на інший браузер, поки патч доступний.

Джерело: http://www.telegraph.co.uk/

Переглядів: 545 | Додав: Peter | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]