Головна » 2014 » Квітень » 30 » Олімпіада з інформаційних технологій - жарт?
22:46
Олімпіада з інформаційних технологій - жарт?

29 квітня на сайті МОН України розміщено повідомлення про проведення Інтернет-олімпіади з інформаційних технологій серед учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів України.

Олімпіаду проводить Київський національний університет будівництва і архітектури.

Оскільки вже 1-14 травня 2014 року має проводитися І етап олімпіади (заочно), то, перш ніж поширювати цю інформацію та пропонувати старшокласникам взяти участь у змаганнях, треба «вивчити питання».

З повідомлення зрозуміло, що для участі в Олімпіаді потрібно зареєструватися на сайті it.knuba.edu.ua та пройти тестування у зазначені терміни.

ІІ етап олімпіади проводитиметься очно, на базі кафедри інформаційних технологій факультету автоматизації і інформаційних технологій КНУБА, 17 травня 2014 р. о 10 годині (за адресою: м. Київ, Повітрофлотський проспект, 31). Будуть запрошені 100 кращих учнів.

Переможець олімпіади (І місце) отримає в нагороду ноутбук.

20 учасників, які покажуть кращі результати, отримають першочергове право при вступі до КНУБА на факультет автоматизації і інформаційних технологій.

Очевидно, останнє речення може найбільше зацікавити випускників, тому, як і рекомендується у повідомленні, переходимо до детальної інформації на сайті вказаного університету.

Дійсно, на сайті університету в новинах розміщено повідомлення «Вигравай ноутбук!», зміст якого аналогічний тому, що є на сайті МОН України. Проблема у тому, що вказані посилання не працюють: «Для участі в Олімпіаді потрібно зареєструватися на сайті it.knuba.edu.ua та пройти тестування у зазначені терміни». Перше питання, яке при цьому виникає: «Хто розробляв сайт і хто його адмініструє?». Переконуємося, що «Розроблено в Центрі інформаційних технологій Київського національного університету будівництва і архітектури». До речі, це посилання працює, так що можна познайомитися з автором проекту.

Можна було би на цьому зупинитися (з першочерговим правом при вступі до КНУБА на факультет автоматизації і інформаційних технологій все зрозуміло), але вкрай цікаво, як все-таки зареєструватися?

Попробуємо набрати в пошуку http://it.knuba.edu.ua і потрапляємо, нарешті, на омріяну сторінку. Вже сам вигляд сторінки свідчить про те, що це ніякий не сайт, а назва «Всеукраїнська студентська олімпіада з інформаційних технологій 2013/2014 навчальний рік» взагалі не асоціюється із задекларованим її змістом Інтернет-олімпіади з інформаційних технологій серед учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів України.

Далі скопіюємо текст без збереження форматування (це якщо вказана сторінка зникне) та зі збереженням змісту.

«Відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.09.2011 № 1099, Положення про Всеукраїнські учнівські Інтернет-олімпіади, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 11.06.2012 № 671 та з метою підвищення інтересу учнів до поглибленого вивчення комп'ютерних наук, сприяння широкому залученню молоді до інтелектуальних змагань, пошуку, підтримки та розвитку творчо обдарованої молоді:

1. Провести І етап Всеукраїнської Інтернет-олімпіади з інформаційних технологій (далі Олімпіада) у заочному режимі з використанням інтернет-ресурсів з 1-14 травня 2014 року. Перейти до сайту тестування http://org2.knuba.edu.ua

2. Провести ІІ етап Олімпіади 17 травня 2014р. о 10 годині ауд. 366. на базі Київського національного університету будівництва і архітектури (факультет автоматизації і інформаційних технологій, кафедра інформаційних технологій).

3. Встановити нагороду для переможця Олімпіади за І місце - ноутбук; 20 учасникам, що покажуть кращі результати, надати преференції при вступі до КНУБА на факультет автоматизації і інформаційних технологій.

4. Затвердити організаційний комітет І та ІІ етапу Олімпіади у складі зазначеному нижче.

5. Затвердити склад журі для перевірки завдань Всеукраїнської Інтернет-олімпіади серед учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з інформатики.

6. Затвердити склад апеляційної комісії для вирішення спірних питань щодо оцінювання результатів.

7. Затвердити склад мандатної комісії для вирішення організаційних питань проведення ІІ етапу Олімпіади.

Учасники ІІ туру олімпіади повинні мати з собою студентський квиток та паспорт.

Проживання в гуртожитку або готелі за кошти учасників.

З питань проживання і бронювання звертатися заздалегідь на адресу електронної пошти.

Наша адреса: 03680, м.Київ, Повітрофлотський пр., 31, телефон: 241-55-07.

З питань конкурсних завдань та порядку проведення звертатись до доцента кафедри інформаційних технологій Доманецька Ірина Мколаєвна.

Контактні телефони: (044) 241-55-07; (044) 245-48-32.

E-mail: it.knuba@gmail.com

Роз`яснення (pdf)

РЕЄСТРАЦІЯ УЧАСНИКІВ

Анкета учасника (pdf)».

Очевидно, це проект якогось розпорядчого документа (наказу чи розпорядження), бо ніяких реквізитів немає. Але, оскільки він оприлюднений, то варто звернути увагу на деякі речі, які не узгоджуються з діючими нормативними документами і дратують відсутністю логіки.

Автор цього проекту опирається на Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.09.2011 № 1099, Положення про Всеукраїнські учнівські Інтернет-олімпіади, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 11.06.2012 № 671, у яких просто немає терміну «мандатна комісія». Взагалі, у юриспруденції мандатною комісією називають виборний орган, який перевіряє повноваження учасників конференцій і з'їздів, депутатів представницьких органів тощо. При чому тут учнівська олімпіада? Якщо ця «мандатна комісія» створюється «для вирішення організаційних питань», то для чого тоді організаційний комітет?

У Положенні про Всеукраїнські учнівські Інтернет-олімпіади, затвердженому наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 11.06.2012 № 671, сказано: «МОНмолодьспорт України визначає базові організації з проведення Інтернет-олімпіад та перелік навчальних предметів, з яких проводяться змагання». До речі, в наказі, яким це Положення затверджено, сказано:

«Визначити базовими організаціями з проведення Інтернет-олімпіад:

з математики, фізики, хімії, біології, географії, економіки, російської мови і літератури - Одеський обласний інститут удосконалення вчителів;

з інформатики - фізико-математичну гімназію № 17 Вінницької міської ради».

Про інформаційні технології мова не йде.

Цікавою є анкета учасника олімпіади. В учнів загальноосвітніх шкіл виникне багато питань при її заповненні.

В кінцевому випадку учням вирішувати, брати чи не брати участь у цій олімпіаді. Доречно нагадати, що при реєстрації вводяться деякі персональні дані...

Переглядів: 1446 | Додав: Peter | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]