Головна » 2015 » Лютий » 17 » Порядок приймання дітей до першого класу
15:52
Порядок приймання дітей до першого класу

Міністерство освіти і науки України надіслало лист від 14.02.2015 № 1/9-71 «Щодо роз’яснення порядку приймання дітей до першого класу».

У тексті листа на сайті виправлено: «колежей» на «коледжів»; «статтей» на «статей»; «затвердженого» на «затверджене»; «примірного» на «примірне»; «які працюють,» на «які працюють»; «примірне «Положення про підготовку дітей на педіатричній дільниці до відвідування дошкільного та шкільного загальноосвітнього навчального закладу» на «Примірне положення про підготовку дітей на педіатричній дільниці до відвідування дошкільного та шкільного загальноосвітнього навчального закладу»; «Доручаємо довести до відома керівників загальноосвітніх навчальних.» на «Доручаємо довести до відома керівників загальноосвітніх навчальних закладів.».

Термін «колéж» (середня школа у Франції, Бельгії та деяких інших країнах) не передбачений чинним законодавством України.

Термін «колéдж» (вищий або середній навчальний заклад в Англії, США та інших країнах) передбачений у ст. 43 Закону України «Про освіту».

У зв'язку з неправильним цитуванням в Інструктивно-методичному листі статті 18 Закону України «Про загальну середню освіту» варто навести її повний зміст:

Стаття 18. Зарахування учнів

1. Місцеві органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування закріплюють за загальноосвітніми навчальними закладами відповідні території обслуговування і до початку навчального року обліковують учнів, які мають їх відвідувати.

2. Зарахування учнів до загальноосвітнього навчального закладу проводиться наказом директора, що видається на підставі заяви, за наявності медичної довідки встановленого зразка і відповідного документа про освіту (крім учнів першого класу).

3. Зарахування учнів до гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів) проводиться у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері освіти.

4. Зарахування учнів до загальноосвітньої санаторної школи (школи-інтернату) проводиться у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері освіти та центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я.

5. Направлення учнів (вихованців) до шкіл соціальної реабілітації та дострокове звільнення їх із цих навчальних закладів здійснюються за рішенням суду.

6. Зарахування та добір дітей для навчання у спеціальних загальноосвітніх школах (школах-інтернатах), їх переведення з одного типу таких навчальних закладів до іншого проводиться за висновком відповідних психолого-медико-педагогічних консультацій у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері освіти.

7. Забороняється перевіряти рівень знань під час зарахування дітей до загальноосвітнього навчального закладу, крім гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів).
{ Статтю 18 доповнено частиною 7 на підставі Закону N 3701-VI ( 3701-17 ) від 06.09.2011 }

Переглядів: 496 | Додав: Peter | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]