Головна » 2014 » Вересень » 14 » Потрібні підручники, плани, конспекти, методичні матеріали? Відвідайте Центр освітніх комунікацій
14:59
Потрібні підручники, плани, конспекти, методичні матеріали? Відвідайте Центр освітніх комунікацій

У репозитарії Центру освітніх комунікацій (банер у блоці Корисне) в якості повнотекстових електронних підручників розміщено посилання на електронні версії оригінал-макетів підручників, що розміщені на відповідних ресурсах і за правами видавництв, що постачають друковані підручники за держзамовленням. Перейшовши за таким посиланням, ви потрапите на сайти відповідних видавництв і зможете передивлятися підручники в режимі онлайн.

У репозитарії зберігаються навчальні об'єкти, подані у різних електронних форматах.

Навчальні об'єкти поєднуються у групи з допомогою тематичних наборів, наприклад можуть існувати набори з матеріалами для роботи за певним підручником (сам підручник, навчальна програма, конспекти уроків, дидактичні матеріали тощо), набори тестів, зображень, корисних посилань тощо. Кожен набір має інформативну назву.

Залежно від свого вмісту і призначення навчальний об'єкт має певний тип, наприклад це може бути підручник, конспект уроку, тест, бланк завдання, ілюстрація, проект, задача тощо.

Звичайно, кожен об'єкт і тематичний набір призначений для використання в одному або кількох класах та при вивченні одного або кількох предметів. Навчальний об'єкт і тематичний набір також призначений для використання у школі певного типу.

Пошук за прізвищем автора

1. Уведіть у рядок пошуку прізвище автора і натисніть клавішу Enter або клацніть значок лупи в рядку пошуку.

2. У вікні браузера ви побачите всі матеріали зазначеного автора, які є на порталі. Першими йдуть тематичні набори, а потім окремі об’єкти, згруповані за типом (форматом) матеріалу. Оскільки в цьому випадку йдеться про посилання на підручники, вони мають тип «Веб-сайт».

3. Щоб відкрити відповідний тематичний набір, клацніть його назву або значок. Зразок опису тематичного набору показано на рисунку нижче. Наразі тематичні набори містять лише підручники, але згодом ви зможете знайти там інші навчально-методичні матеріали для викладання за цими підручниками.

4. Блок опису підручника виглядає так, як показано на рисунку. Щоб перейти на сайт видавництва і побачити онлайнову версію підручника, клацніть значок у блоці.

5. Клацнувши значок у блоці опису підручника, ви побачите повний його опис. Ліворуч на панелі розташовано значки для перегляду об’єкта і навігації. Для перегляду підручника клацніть значок .

Пошук за предметом, класом, мовою навчання тощо

1. Щоб отримати у результатах пошуку матеріали для потрібної вам мови навчання, натисніть кнопку Тип школи і виберіть мову. Натисніть кнопку Застосувати. Критерій буде встановлено.
ПРИМІТКА. Зверніть увагу, що на цій та на інших панелях можна задавати більше одного критерію.

2. Натиснувши кнопку Рівні класів, встановіть прапорець біля відповідного класу. Натисніть кнопку Застосувати. Критерій буде встановлено.

3. Натиснувши кнопку Предмети, встановіть прапорець біля відповідних предметів. Щоб продовжити встановлення критеріїв пошуку, натисніть кнопку Застосувати. Щоб запустити процес пошуку, натисніть кнопку Шукати.

4. Після натискання кнопки Шукати у вікні відобразяться результати пошуку. Першими йдуть тематичні набори, а потім окремі об’єкти, згруповані за типом (форматом) матеріалу.

5. Послідовність дій для перегляду підручників описано у пунктах 3–5 попереднього підрозділу.
ПОРАДА. Щоб почати новий сеанс пошуку, натискайте кнопку Новий пошук. Щоб повернутися до результатів пошуку натискайте кнопку у верхній частині вікна.

Пошук за типом матеріалу та типом навчального об’єкта

1. У репозитарії зберігаються інтернет-посилання на підручники. У термінах репозитарію такі матеріали відносяться до веб-сайтів. Тому натисніть кнопку Тип матеріалу і встановіть прапорець Веб-сайт. Натисніть кнопку Застосувати. Критерій буде встановлено.

2. Натисніть кнопку Тип навчального об’єкта і встановіть прапорець Підручник/посібник. Натисніть кнопку Шукати. Ви побачите всі наявні на сайті підручники.

3. Щоб обрати серед них потрібний, уточнюйте критерії пошуку, як описано у попередньому підрозділі.

Переглядів: 884 | Додав: Peter | Рейтинг: 4.8/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]