Головна » 2015 » Лютий » 23 » Присутність у web-просторі - показник розвитку технологій
17:27
Присутність у web-просторі - показник розвитку технологій

Присутність у web-просторі органів управління освітою, навчальних закладів можна вважати показником розвитку технологій у державі та рівня підготовки кадрів.
Webometrics Ranking of World's Universities опублікував рейтинг світових університетів за рівнем їх присутності у мережі станом на січень 2015 року. Результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік та охоплюють дванадцять тисяч університетів з усього світу. Метою рейтингу є стимулювання присутності в Інтернеті навчальних закладів і студентів.

Свої рейтингові web-місця отримали й 297 вищих навчальних закладів з України (у січні 2014 року – 313). Українські університети поки що не є світовими лідерами за показниками своєї присутності у мережі. Середнє місце в рейтингу – 11816.

А де наш «великий і могутній» сусід – Росія? Рейтингові web-місця отримали 1531 вищих навчальних закладів Російської Федерації. У першій тисячі – 6 вищих навчальних закладів. Найвищий рейтинг має Московський державний університет ім. М. В. Ломоносова – 129 місце. Середнє місце у світовому рейтингу – 13881. Коментарі зайві.

Глобальним лідером Webometrics традиційно є університети США – 58 університетів у Top-100 та 17 у Тор-20 світового рейтингу. Канада і Китай у першій сотні вишів мають по 5 університетів. Велика Британія лідирує представництвом своїх університетів у Європі, а найкращим університетом Східної Європи за показниками присутності в Інтернет є чеський Charles University in Prague.

Читати більше

 

Переглядів: 761 | Додав: Peter | Теги: WEB, Webometrics, рейтинг, технології, університет | Рейтинг: 5.0/11
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]